Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος είναι το αρχαιότερο σωματείο της Ελλάδας, με πρώτο του πρόεδρο τον Παναγιώτη Μπενάκη. Ιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα, το 1888, και μετείχε αποφασιστικά σε όλες τις εξελίξεις και τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που διέκριναν την Ελλάδα τον καιρό εκείνο. Από τότε η εξελικτική του πορεία ήταν ραγδαία τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης αθλημάτων, όσο και σε επίπεδο προτροπής και καθοδήγησης των νέων ανθρώπων προς τον αθλητισμό. Ο Μεσσηνιακός εδρεύει στην Καλαμάτα, την πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας, και καλλιεργεί στις ημέρες μας 4 Ολυμπιακά αθλήματα: το Στίβο, το Βόλεϊ, το Ποδόσφαιρο και την Ποδηλασία.

Όραμα και Σκοπός Συλλόγου

Κοινό όραμα των ανθρώπων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Μεσσηνιακό είναι η προσέλκυση του μέγιστου δυνατού αριθμού παιδιών για την ενασχόληση τους με τα αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη αυτού σε ένα από τα μεγαλύτερα, ποιοτικά και ποσοτικά, σωματεία της χώρας. Βασικός και διαχρονικός στόχος του συλλόγου είναι η ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας για Φυσική Αγωγή, καθώς επίσης και η διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου των άμεσων και έμμεσων θετικών συνεπειών που προκύπτουν από την αθλητική δραστηριότητα και την προπόνηση. Μέσω του επιστημονικά καταρτισμένου και εξειδικευμένου προπονητικού δυναμικού και της αμέριστης υποστήριξης του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του συλλόγου, δίδεται η ευκαιρία και η δυνατότητα στη νέα γενιά της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, για την αποκόμιση πολυάριθμων και σημαντικών ψυχοσωματικών και πνευματικών οφελών τα οποία συνοψίζονται στα ακόλουθα:

  • Καλλιέργεια και ανάπτυξη αθλητικού ταλέντου και συμμετοχή σε αγώνες μέσω των Αγωνιστικών Τμημάτων και των Ακαδημιών του συλλόγου.
  • Αποκόμιση ευεργετικών βιολογικών, κινητικών και βιωματικών επιδράσεων της άθλησης μέσω των προγραμμάτων εκγύμνασης.
  • Απόκτηση και υιοθέτηση ηθικών αξιών και αρετών, νοοτροπιών και στάσεων ζωής που αποβλέπουν σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής και στη δια βίου άσκηση.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Επωνυμία:Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος
Τμήματα:Στίβος, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Άρση Βαρών, Ποδηλασία
Αριθμός Αθλητών:500
Πόλη:Καλαμάτα
Διεύθυνση:Τέρμα Μαυρομιχάλη
Τ.Κ.:24100
Τηλέφωνο:(+30) 27210 24605
ΦΑΞ:(+30) 27210 63508

Σύνταξη/Επιμέλεια Κειμένων: Γιάννης Καλυβιώτης