Τμήμα Ποδηλασίας

Το τμήμα Ποδηλασίας ξεκίνησε το 2000 και έχει να επιδείξει επιτυχίες και αγωνιστικό ήθος. Είναι μια ομάδα γνωστή στη Ελλάδα στο χώρο της Ποδηλασίας. Το τμήμα ασχολείται με την Ορεινή Ποδηλασία αλλά και με τα άλλα είδη της όπως Ποδηλασία Δρόμου-Πίστας με αρκετές διακρίσεις, σε όλες τις κατηγορίες. Μεγαλύτερη από αυτές είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 4cross (Ορεινή Ποδηλασία) από το Γιάννη Κορφιάτη τόσο το 2010 όσο και το 2011.

Το τμήμα Ποδηλασίας όμως δεν μένει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι του ποδηλάτου αλλά έχει ξεκινήσει και το εκδρομικό , διοργανώνοντας διάφορες εκδρομές (με παρέα το ποδήλατο). 50 αθλητές προπονούνται υπό τις οδηγίες του Κοσμά Νταβουτιάν.

Στα τμήματα υποδομής των ακαδημιών οι νέοι αθλητές διδάσκονται την τεχνική και τα μυστικά του αθλήματος από έμπειρους προπονητές, στοχεύοντας να στελεχώσουν μελλοντικά τις αγωνιστικές ομάδες του Μεσσηνιακού.

Στις δραστηριότητες του τμήματος περιλαμβάνεται και η διοργάνωση πολυάριθμων αγωνιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη Μεσσηνία ταυτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επωνυμία του συλλόγου με το άθλημα της Ποδηλασίας.

τηλ. 6982999140 Κοσμάς Νταβουτιάν

Διεύθυνση Επικοινωνίας:

Κλαδά 18

Καλαμάτα, 2410

E-mail: messiniakospodilasia@hotmail.com