Ακαδημία Ποδηλασίας – Τμήματα Υποδομής

Οι προπονήσεις της Ακαδημίας Ποδηλασίας πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή εντός του γηπέδου του Μεσσηνιακού στις 10:00 με το ποδήλατο που διαθέτουν οι συμμετέχοντες στην ιδιοκτησία τους. Διαρκούν από 1 έως 2 ώρες και περιλαμβάνουν ασκήσεις τεχνικής και γνωριμία με το ποδήλατο της ορεινής ποδηλασίας (MTB) - δρόμου (ROAD)- ΒΜΧ – DOWNHILL καθώς και βελτίωση της αεροβικής τους ικανότητας. Οι συμμετέχοντες στην Ακαδημία πρέπει απαραίτητα να φορούν κράνος ποδηλασίας.

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους. Όσα από τα παιδιά που συμμετάσχουν στην Ακαδημία Ποδηλασίας ξεχωρίσουν και το επιθυμούν μπορούν να ξεκινήσουν και την ποδηλασία πίστας (εφόσον είναι πάνω από 13 ετών) και την ποδηλασία δρόμου συμμετέχοντας στα αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα.

Στην πρώτη προπόνηση που θα συμμετάσχει ο αθλητής κατατίθεται από τον γονέα η αίτηση συμμετοχής που συμπεριλαμβάνεται στο παρόν, πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη. Επιπλέον, μαζί με την αίτηση συμμετοχής κατατίθεται πιστοποιητικό υγείας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες από παιδίατρο ή καρδιολόγο και δύο φωτογραφίες (ταυτότητας) του αθλητή μαζί με €8 για την έκδοση ασφάλισης του ποδηλάτη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας . Σημειώνεται ότι δεν θα γίνεται δεκτή αίτηση συμμετοχής που δεν θα συνοδεύεται από το σχετικό πιστοποιητικό υγείας.

Οι συμμετέχοντες στην Ακαδημία Ποδηλασίας του Μεσσηνικού Γ.Σ οφείλουν να:

 1. Υπακούν και να συμμορφώνονται στις οδηγίες του προπονητή για να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στις προσπάθειές τους.

 2. Είναι συνεπείς στην ώρα έναρξης της προπόνησης αλλιώς η προπόνηση θα ξεκινά χωρίς τους αργοπορημένους.

 3. Φροντίζουν να μην χάνουν προπονήσεις προκειμένου να έχουν συνεχή βελτίωση της τεχνικής και της αεροβικής τους ικανότητας.

 4. Διατηρούν σε καλή κατάσταση το ποδήλατό τους για να μην αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα κατά την διάρκεια της προπόνησης.

 5. Φορούν πάντα κράνος ποδηλασίας, προστατευτικά γυαλιά (ηλίου ή ειδικά γυαλιά ποδηλασίας) και, κατά το δυνατόν, ειδικά ρούχα ποδηλασίας για να προστατεύονται από τραυματισμούς.

 6. Μην οδηγούν επιθετικά και να είναι πάντα προσεκτικοί κατά τις οδηγίες του προπονητή για να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συναθλητές τους.

 7. Συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις, στις εκδηλώσεις και στους αγώνες που διοργανώνει ο Μεσσηνικός Γ.Σ (Τμήμα Ποδηλασίας) καθώς και σε άλλους αγώνες που προτείνουν οι προπονητές.

 8. Εκπληρώνουν έγκαιρα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σημειώνουμε ότι:

 1. Ο προπονητής δεν μπορεί να απασχολείται με τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιάζονται στα ποδήλατα των αθλητών προκειμένου να μην διαταραχτεί η προπόνηση των υπολοίπων. Στην περίπτωση που συμβεί τεχνικό πρόβλημα, ο αθλητής γυρίζει στο σημείο συγκέντρωσης και χάνει το υπόλοιπο της προπόνησης.

 2. Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. και ο προπονητής δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν ατυχήματα που προκληθούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ο προπονητής διαθέτει βασικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει μικροτραυματισμούς (εκδορές, μώλωπες, κλπ).

 3. Η μετακίνηση προς/από τον χώρο προπόνησης ή/και τον χώρο αγώνων γίνεται με ευθύνη των γονιών του αθλητή και κατόπην συνενοησης με τους υπεθηνούς του τμήματος.

 4. Οι γονείς ενημερώνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποκλειστικά από τον προπονητή, για την πρόοδο των παιδιών τους.

 5. Στις προπονήσεις της Ακαδημίας μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς των αθλητών, εφόσον το επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζουν και δεν παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών.

Υπεύθυνος Ακαδημίας και συντονιστής των προπονήσεων είναι ο Παναγιώτης Γυφτέας (6978565384).