Με τη Συμμετοχή 210 Παιδιών Πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Ημερίδα Στίβου της Τρέχουσας Περιόδου

Monday, 07 Nov, 2011

1/1

Τεράστια ικανοποίηση επικρατεί στο Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής ημερίδας που έγινε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Η επιτυχημένη εκδήλωση θα παραμείνει στις σκέψεις όλων ….μέχρι την επόμενη, καθώς χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών, την παρουσία γονέων και κοινού, την εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη και την υποστήριξη των Χορηγών-συνεργατών.

Περισσότερα από 200 παιδιά (210 για την ακρίβεια) συναγωνίστηκαν μεταξύ τους σκορπίζοντας ενθουσιασμό, χαρά, ελπίδα και συγκινήσεις. Εκτός της Ακαδημίας στίβου του Μεσσηνιακού, στην ημερίδα συμμετείχαν με σημαντική παρουσία αθλητών τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Αρκετοί μαθητές από τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμάτας ανταποκρίθηκαν επίσης στο κάλεσμα του συλλόγου.

Από νωρίς είχε διαμορφωθεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό που παρέπεμπε σε μίνι «Παπαφλέσσεια». Οι αθλητές με την είσοδο τους στο στάδιο κατευθύνονταν προς τη γραμματεία των αγώνων για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Ακολούθησε οργανωμένη προθέρμανση αυτών υπό την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής οι οποίοι εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Η έναρξη των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε βάση προγράμματος, χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις. Παράλληλα οι προσπάθειες των αθλητών συνορευόντουσαν από μουσική υπόκρουση μέσω των ηχητικών συστημάτων που εγκατέστησε ο συνεργάτης Δημήτρης Οικονόμου. Όλα δούλεψαν στην εντέλεια με αποτέλεσμα οι νεαροί αθλητές να περιμένουν από τώρα με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση.

Βασικό μήνυμα της αθλητικής αυτής συνάντησης ήταν η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, γι αυτό και επιβραβεύτηκαν όλοι οι αθλητές με αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους. Παρόλα αυτά, αναγνωρίστηκαν και οι καλύτερες αθλητικές επιδόσεις των μαθητών-αθλητών όπως συμβαίνει σε όλους τους αγώνες αυτής της μορφής. Οι 3 πρώτοι αθλητές ανά τάξη ανέβηκαν στο βάθρο για να παραλάβουν τα μετάλλια (προσφορά των καταστημάτων Cosmos) και τα διπλώματα τους. Το τελετουργικό δεν ολοκληρώθηκε εκεί καθώς πραγματοποιήθηκε διανομή χυμών και σνακ από τους συνεργάτες του τμήματος (σούπερ μάρκετ Μουργής, Δυναμική Ε.Π.Ε. με διανομή προϊόντων της Tasty, Εταιρία Λούξ). Ιδιαίτερη μνεία οφείλεται να γίνει στα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου για την παροχή σημαντικών και αξιόλογων δώρων προς τους αθλητές μέσω της κλήρωσης που έγινε στον επίλογο της εκδήλωσης.

Στις δύσκολες συνθήκες των σημερινών καιρών ο αθλητισμός έρχεται να παίξει ενισχυτικό ρόλο στις δομές της κοινωνίας. Η Φυσική Αγωγή και οι δραστηριότητες που προκύπτουν ή σχετίζονται με αυτήν αποτελούν ιδιαίτερης βαρύτητας ως μέσα παιδείας και αγωγής, χάρη στα οποία ο άνθρωπος κατακτά τα ανώτατα όρια των δυνατοτήτων του και μεταβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα πολιτισμού. Η Φυσική Αγωγή και ο αθλητισμός αποτελούν τα μέσα της γενικής αγωγής και παιδείας του ανθρώπου και πρέπει να εφαρμόζονται συστηματικά για να διατηρείται η ισορροπία στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου. Στο Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου γίνεται συστηματική και έντονη προσπάθεια διαμόρφωσης του χαρακτήρα των παιδιών βασιζόμενη στη θεμελιώδη αρχή: «ο γερός οργανισμός συνοδεύεται και από αυξημένη ηθική και βουλητική ικανότητα».

Ο σχεδιασμός της προπονητικής και διοικητικής ομάδας του Τμήματος Στίβου έχει ήδη ξεκινήσει για την επόμενη ημερίδα μαθητών του Δημοτικού/ Νηπιαγωγείου η οποία θα περιλαμβάνει δρομικά, αλματικά και ριπτικά αγωνίσματα.

Τα αποτελέσματα της Ημερίδας

ΣΤ' Δημοτικού Αγόρια

1ος Φασουλής Αποστόλης 7".83

2ος Κατσούρος Γιώργος 7".93

3ος Σπύρος Παναγιώτης 8".56

ΣΤ' Δημοτικού Κορίτσια

1η Μουλαβασίλη Αναστασία 8".02

2η Μάλλιου Μαρία 8".10

3η Τενέντε Ελισσάβετ 8".37

Ε' Δημοτικού Αγόρια

1ος Μπούνας Παναγιώτης 8".02

2ος Δερτιμάνης Θεόδωρος 8".17

3ος Ζαχαρόπουλος Κώστας 8".20

Ε' Δημοτικού Κορίτσια

1η Παντελοπούλου Μένια 8".52

2η Τασιοπούλου Μαρία 8".56

3η Αλεξανδροπούλου Κωνσταντίνα 8".58

Δ' Δημοτικού Αγόρια

1ος Βασιλογιαννακόπουλος Γιώργος 8".27

2ος Παπουτσής Κώστας 8".39

3ος Γρουσουζάκος Γιώργος 8".45

Δ' Δημοτικού Κορίτσια

1η Χανδρινού Μαριδήμη 8".70

2η Φραγκάκου Σταυρούλα 8".80

3η Σουλειμέζη Νίκη 8".82

Γ' Δημοτικού Αγόρια

1ος Ζαχαρέας Νίκος 7".95

2ος Σαρδέλης Δημήτρης 8".05

3ος Τσούκλερης Γιώργος 8".45

Γ' Δημοτικού Κορίτσια

1η Γκουζούνη Ειρήνη 9".17

2η Ζούζουλα Γιωργία 9".27

3η Παντελοπούλου Πωλίνα 9".67

Β' Δημοτικού Αγόρια

1ος Κατσαμπανης Στέφανος 9".01

2ος Κακαλέτρης Παναγιώτης 9".20

3ος Νικολόπουλος Άγγελος 9".35

Β' Δημοτικού Κορίτσια

1η Τασιοπούλου Ηλιάνα 9".76

2η Κόντου Αθηνά 9".86

3η Σιακού Νεβένη 10".53

Στους αθλητές της Α' Δημοτικού και Νηπιαγωγείου δεν έγιναν απονομές μεταλλίων.

Σύνταξη/Επιμέλεια Κειμένου: Γιάννης Καλυβιώτης & Ευαγγελία Ντόλου

Ο σχολιασμός έχει κλείσει. Εάν θέλετε να συζητησετε περαιτέρω περί αυτής της ανάρτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.