Τεράστια Επιτυχία η Εκδήλωση του Τμήματος Στίβου στο Ξενοδοχείο REX

Sunday, 09 Oct, 2011

1/1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο REX η εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος και Δραστηριοτήτων του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, για την τρέχουσα αγωνιστική/ προπονητική περίοδο. Στο κάλεσμα των ανθρώπων του Μεσσηνιακού ανταποκρίθηκαν αθλητές, γονείς, Χορηγοί – Συνεργάτες και εκπρόσωποι του τύπου γεμίζοντας ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου. Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη της προπονητικής ομάδας του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκλεκτούς καλεσμένους τους, με γνώμονα πάντα ένα κοινό στόχο: την προτροπή και την κατεύθυνση των νέων προς τον αθλητισμό.

Η ατζέντα της εκδήλωσης περιείχε ποικίλες δράσεις ικανοποιώντας μια σειρά από τους παρακάτω σκοπούς:

• Ενημέρωση για το σχεδιασμό και τις δράσεις του Τμήματος Στίβου σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

• Προβολή και αναγνώριση των αθλητών όλων των ηλικιών στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες και τις διακρίσεις που προκύπτουν από αυτές.

• Καλωσόρισμα γονέων αθλητών στη μεγάλη οικογένεια του Μεσσηνιακού.

• Αναγνώριση Χορηγών-Συνεργατών για την κοινή πορεία και το κοινό όραμα στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλητισμού, μέσω των συνεργασιών που έχουν προκύψει.

Το πάνελ παρουσίασης του Προγράμματος και των Δραστηριοτήτων του Τμήματος Στίβου αποτέλεσαν οι:

  1. Γεώργιος Νταβουτιάν, πρόεδρος Μεσσηνιακού

  2. Πέτρος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος Μεσσηνιακού

  3. Δημήτρης Πουλόπουλος, ταμίας Μεσσηνιακού

  4. Γιάννης Καλυβιώτης, προπονητής Μεσσηνιακού

Περιεχόμενο παρουσίασης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Νταβουτιάν έκανε λόγο για την διαχρονική κοινωνική προσφορά του Μεσσηνιακού που παρέχει για περισσότερα από 123 χρόνια σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους της Καλαμάτας για άθληση και αναψυχή. Ο κ. Νταβουτιάν ανέφερε επίσης ότι παρά τις δύσκολες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες της εποχής, ο σύλλογος θα εξακολουθεί να προσφέρει τις ίδιες ευκαιρίες στους νέους, επενδύοντας στο αθλητικό (και όχι μόνο) μέλλον του τόπου. Το γεγονός ότι η εγκατάσταση του Μεσσηνιακού συντηρείται με δαπάνες του συλλόγου δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ή τροχοπέδη για την μελλοντική παροχή των αθλητικών υπηρεσιών προς τους νέους της Καλαμάτας.

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος αναφέρθηκε στη αξία της άθλησης και τις ευεργετικές συνέπειες που επιφέρει στον άνθρωπο. Με την ιδιότητα του, επί σειράς ετών, εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, προέτρεψε τους γονείς να κατευθύνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό επισημαίνοντας ότι αθλητισμός και μόρφωση μπορούν να συνδυαστούν αποτελεσματικά. Ο κ. Πουλόπουλος έκανε επίσης αναφορά, εκτός άλλων, στα εντυπωσιακά αποτελέσματα και τις διακρίσεις του Τμήματος Στίβου, προϊόν της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται τόσο στα τμήματα στίβου της Καλαμάτας, όσο και σε αυτά της περιφέρειας (τμήμα στίβου Μεσσηνιακού σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία). Σε ενδεχόμενο δημιουργίας, έστω και των ελάχιστων, προϋποθέσεων για δημιουργία τμημάτων στίβου στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. θα είναι υποστηρικτής σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Ο αντιπρόεδρος του Μεσσηνιακού Πέτρος Παπαδόπουλος, ο οποίος αποτελεί και έφορος του τμήματος στίβου, έκανε αναφορά στις μελλοντικές υψηλές βλέψεις που έχει για το σύλλογο. Παρουσιάζοντας τις σκέψεις του για την περαιτέρω αναβάθμιση του συλλόγου παρουσίασε πρωτοποριακές ιδέες και κατονόμασε συγκεκριμένες εφικτές δράσεις για το άμεσο μέλλον. Ο κ. Παπαδόπουλος αρχικά απεύθυνε κάλεσμα στους γονείς προκειμένου να έχουν ενισχυτικό ρόλο στο σύλλογο στον οποίο εμπιστεύονται μέρος της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους. Πρότεινε τη δημιουργία τμήματος εκγύμνασης των γονέων που θα λειτουργεί παράλληλα με αυτά των παιδιών τους, καθώς το δικαίωμα στη άθληση δεν είναι προνόμιο μόνο των νέων. Ο σύλλογος παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν με την αθλητική δράση έχοντας εξασφαλισμένες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες (αθλητικές/ προπονητικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με 6 καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ιατρική φροντίδα μέσω του κέντρου αποκατάστασης του κ Λάμπρου Παπούλια, εξειδικευμένο αθλητικό εξοπλισμό, αθλητικό υλικό ένδυσης). Ο αντιπρόεδρος του Μεσσηνιακού ανέφερε τις προχωρημένες επαφές για την συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα (πχ Κολλέγιο Αθηνών) και αθλητικούς συλλόγους με σκοπό την από κοινού πραγματοποίηση αθλητικών συναντήσεων. Η διοργάνωση εκδρομών αναψυχής και εκδηλώσεων μη αθλητικού/ συναγωνιστικού χαρακτήρα είναι μερικές από τις άμεσες μελλοντικές δράσεις του τμήματος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες του υπήρξαν για όλους τους Χορηγούς του συλλόγου, η συμβολή των οποίων είναι κάτι παραπάνω από σημαντική στον πλαίσιο επίτευξης των στόχων του τμήματος.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής του συλλόγου Γιάννης Καλυβιώτης έκανε μια εκτενέστερη παρουσίαση για το σωματείο και τα βήματα προόδου στον οργανωτικό τομέα. Το τμήμα στίβου χαρακτηρίζεται για την δυναμική και αξιόλογη παρουσία του σε διαχρονική βάση έχοντας επιδείξει μια σειρά από διακρίσεις όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Ο Γιάννης Καλυβιώτης αναφέρθηκε αρχικά στην οντότητα του συλλόγου ο οποίος καλλιεργεί και αναπτύσσει 5 Ολυμπιακά αθλήματα, διαθέτει ιδιόκτητη εγκατάσταση, «στεγάζει» στα τμήματα του περίπου 500 αθλητές, αποτελεί τον κύριο και διαχρονικό διοργανωτή της Διεθνούς Συνάντησης Στίβου «Παπαφλέσσεια», ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα των σύγχρονων καιρών (απόκτηση τεχνογνωσίας και υιοθέτηση τεχνολογικών εργαλείων) και προχωρά στην επίτευξη στρατηγικής σημασίας συνεργασιών, αναγκαίες για την μελλοντική εξελικτική πορεία του σωματείου. Το τμήμα στίβου απαρτίζεται από 200 αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών, οι οποίοι στελεχώνουν τα τμήματα ακαδημιών, προ αγωνιστικής και αγωνιστικής ομάδας που εδρεύουν τόσο στην Καλαμάτα όσο και την περιφέρεια (Μεσσήνη, Κυπαρισσία). Η προπονητική ομάδα αποτελείται από τους Αριστείδη Τριανταφυλλόπουλο, Ευαγγελία Ντόλου, Γιάννη Καλυβιώτη, Ελένη Χαντζή, Μαρία Σκαφιδά και Γιάννη Σταυρόπουλο. Παρά το γεγονός ότι τα τμήματα στίβου έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους οι εγγραφές θα εξακολουθήσουν να γίνονται καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς το δικαίωμα γα άθληση δε γνωρίζει χρονικούς περιορισμούς.

Παρουσίαση ιστοσελίδας

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μια πολύ περιεκτική παρουσίαση της ιστοσελίδας του Μεσσηνιακού η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια διαδικασία προσθήκης νέων στοιχείων και διορθωτικών αλλαγών λόγω του πλούσιου υπό ανάρτηση υλικό του συλλόγου. Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από την Phaethon Designs και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις σελίδες της για την ενημέρωση σε ποικίλα πεδία που σχετίζονται με όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Παρουσίαση Χορηγών και Αγωνιστικής εμφάνισης Τμήματος Στίβου

Οι Χορηγοί αποτελούν τους ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ, με κοινό όραμα, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του Μεσσηνιακού. Συνοδοιπόροι με την οικογένεια του Μεσσηνιακού, αποβλέπουν από το δικό τους πόστο στην ανάπτυξη του αθλητισμού πράγμα που συνεπάγεται και βελτίωση των ανθρώπων που συνθέτουν την κοινωνία. Στο πλαίσιο της παρουσίασης των Χορηγών, έγινε παράλληλα και η παρουσίαση της αγωνιστικής εμφάνισης των αγωνιστικών ομάδων και η διανομή αυτών τους αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Οι Χορηγοί και οι Συνεργάτες του Μεσσηνιακού είναι οι ακόλουθοι:

Μεγάλος Χορηγός: Αντιπροσωπείες Λιπαντικών Πέτρος Παπαδόπουλος

Χορηγοί Αγωνιστικών Ομάδων: Κατάστημα Καλαμάτας Forthnet, Servin BMW Μπουγιούκος – Φιλιππόπουλος, Ταξιδιωτικό Γραφείο “Trigilidas Travel & Holidays”, εταιρία διανομών Δυναμική Ε.Π.Ε.

Προμηθευτής Αθλητικού Υλικού: καταστήματα αθλητικών ειδών Cosmos

Χορηγός Ακαδημίας: Κέντρο Ξένων Γλωσσών (γαλλικά) Κωνσταντίνου Βρακά, Γεωλογικό Μελετητικό Γραφείο Μαρία Καλυβιώτη, Κέντρο Πληροφορικής Korel Plus

Χορηγός Επικοινωνίας: Mesogeios TV, Εφημερίδα Ελευθερία

Συνεργάτες: Ξενοδοχείο REX, Οπτικοακουστικά Συστήματα Δημήτρης Οικονόμου, Γραφικές Τέχνες και Ψηφιακές Εκτυπώσεις «Άποψη», τυπογραφείο Ηλία Δικαίου

Για την πραγματοποίηση της επιτυχημένης εκδήλωσης οφείλονται εξαιρετικές ευχαριστίες στους παρακάτω συντελεστές:

Στη διοίκηση και την προπονητική ομάδα του Μεσσηνιακού για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του.

Στους Χορηγούς και τους Συνεργάτες του συλλόγου για την αμέριστη υποστήριξη τους και την τιμητική τους παρουσία.

Στο Ξενοδοχείο REX (με ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Νίκο Γεωργακάκη) για την διάθεση του χώρου, την παροχή των ποτών, των εδεσμάτων και την οργανωτική συμβολή του στην υποστήριξη της εκδήλωσης.

Στο αρτοζαχαροπλαστείο Κανονιέρη και στη αρτοποιία Σίτος για την υποστήριξη της εκδήλωσης με το εξαιρετικό μπουφέ.

Στους αθλητές και τους γονείς καθώς επίσης και στους προπονητές των υπολοίπων τμημάτων του Μεσσηνιακού για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Σύνταξη/Επιμέλεια Κειμένων: Γιάννης Καλυβιώτης

Ο σχολιασμός έχει κλείσει. Εάν θέλετε να συζητησετε περαιτέρω περί αυτής της ανάρτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.