Στο Costa Navarino το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού

Monday, 05 Nov, 2012

1/1

Μόνο εφησυχασμός δεν επικρατεί στο Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού. Μία εβδομάδα μετά από την εντυπωσιακή ποικιλόμορφη εκδήλωση του Elite των 1000 παρευρισκομένων και δεκαπέντε ημέρες ύστερα από την πρώτη ημερίδα στίβου που «σημαδεύτηκε» από την συμμετοχή 350 παιδιών, η ατζέντα των δραστηριοτήτων του Τμήματος Στίβου περιλάμβανε επίσκεψη στο πολυτελέστατο Costa Navarino. Στο πλαίσιο της έναρξης ενός ευρύ κύκλου δραστηριοτήτων, τριάντα περίπου αθλητές της αγωνιστικής ομάδας, συνοδευόμενοι από την διοικητική και προπονητική ομάδα του Τμήματος ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον επίλογο της τρέχουσας εβδομάδας, συμμετέχοντας σε αγώνα δρόμου ανώμαλου εδάφους απόστασης 5.000 μέτρων.

Ο Γενικός Διευθυντής του συγκροτήματος Michael Cottray και εκπρόσωποι του τμήματος αναψυχής και αθλητισμού του Costa Navarino, υποδέχθηκαν με θέρμη την αποστολή του Μεσσηνιακού σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε από την εταιρία αθλητικών ειδών New Balance. Μικροί και μεγάλοι αθλητές προάγοντας μηνύματα για τα αθλητικά ιδεώδη διασκέδασαν, αγωνίστηκαν και «ξεχύθηκαν» στην ύπαιθρο τρέχοντας ανά πάσα κατεύθυνση στις απέραντες εκτάσεις των γηπέδων γκολφ.

Υπό τη μουσική υπόκρουση των disc jockeys και τις παραινέσεις των παρευρισκομένων δόθηκε η εκκίνηση του δρόμου των 5.000 μέτρων ο οποίος διεξήχθη σε άριστες κλιματολογικές συνθήκες. Γιάννης Καλογερόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος και Λυκάων Αριδάς ήταν οι νικητές της κούρσας ενώ κοντά σε αυτούς τερμάτισε και ο Έφορος του Τμήματος Στίβου Πέτρος Παπαδόπουλος. Εκτός των υπολοίπων εν ενεργεία αθλητών (Μπελόγιαννης Ευστάθιος, Καλογεροπούλου Βασιλική, Τριανταφυλλόπουλος Κοσμάς, Κουρλέτης Βασίλειος, Χανδρινού Σταυρούλα, Καλογερόπουλος Γεώργιος, Γαιτάνης Γεώργιος, Κλεόν Μέτσα, Μπινίσκου Θεοδώρα, Καρμοίρης Παναγιώτης, Λίγγρης Δημήτριος, Ξυνός Άρης, Γρουσουζάκου Μαρία, Χαντζή Ελπίδα, Παναγιωτοπούλου Μαρία, Φουρτούνη Γεωργία, Μπιζίμης Απόστολος, Μποσίνης Δημήτριος, Μουλαβασίλη Αναστασία) αξιοζήλευτή ήταν και η συμμετοχή του Ταμία του Μεσσηνιακού Δημήτρη Πουλόπουλου και των προπονητριών Ευαγγελίας Ντόλου και Ελένης Χαντζή. Το υπόλοιπο προπονητικό team (Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλυβιώτης, Γιάννης Σταυρόπουλος και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Παναγιώτα Αργυράκη) αρκέστηκε σε ρόλο συνοδού.

Στο τερματισμό ένα ιδιαίτερα προσεγμένο μπουφέ με εξεζητημένα ποιοτικά προϊόντα, σνακ και χυμούς περίμενε τους αθλητές για την αναπλήρωση των δυνάμεων τους. Το υπόλοιπο της ώρας συμπληρώθηκε με παιχνίδια, συζητήσεις και διασκέδαση σε ένα κλίμα ψυχαγωγικό και έντονης ευφορίας. Χαρακτηριστικό στοιχείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η ταύτιση απόψεων ανάμεσα στη διοικητική ομάδα του Costa Navarino και των εκπροσώπων του Μεσσηνιακού, γεγονός που συνεπάγεται μια ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη, ενόψει μάλιστα των επικείμενων αθλητικών δράσεων και αναψυχής που θα λάβουν χώρα το άμεσο διάστημα.

Μετά την διαδικασία των απονομών (πακέτο δωρεάν διανυκτέρευσης και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νικητές), των αναμνηστικών δώρων και των φωτογραφιών οι αθλητές του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους πολυτελέστατους χώρους του Romanos Resort. Η ώρα κάπου πέρασε εκεί, και σύσσωμη η ομάδα (αθλητές, προπονητές και παράγοντες) πήρε με «βαριά» καρδιά τον δρόμο της επιστροφής. Παρόλα αυτά όμως, όλοι χαρωποί για την εξαιρετική Κυριακάτικη απόδραση και, κυρίως, όντας σε εγρήγορση, αναμένουν με ανυπομονησία την επόμενη δράση.

Τα υπόλοιπα, προσεχώς…

Σύνταξη/Επιμέλεια Κειμένου: Γιάννης Καλυβιώτης

Ο σχολιασμός έχει κλείσει. Εάν θέλετε να συζητησετε περαιτέρω περί αυτής της ανάρτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.