350 Παιδιά Συμμετείχαν στην Πρώτη Ημερίδα Στίβου της Τρέχουσας Περιόδου

Sunday, 21 Oct, 2012

1/1

Κάθε ημερίδα που διοργανώνει η διοικητική και προπονητική ομάδα του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία. Μέχρι, φυσικά, την πραγματοποίηση της επομένης. Είναι πλέον παραδεκτό από όλους, αθλητές, γονείς και φιλάθλους του αθλητισμού, ότι η διεξαγωγή των συγκεκριμένων διοργανώσεων γίνονται ολοένα και πιο επιτυχημένη είτε σε επίπεδο μαζικής συμμετοχής αθλουμένων είτε σε επίπεδο καινοτομίας και ποιότητας. Η ημερίδα της 20ης Οκτωβρίου 2012 πέρασε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη, από πλευράς συμμετοχών, που έγινε ποτέ. 350 παιδιά Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, προερχόμενα στην συντριπτική τους πλειοψηφία από την Ακαδημία του Τμήματος, συναγωνίστηκαν μεταξύ τους έχοντας ως βασική αρχή την προαγωγή της συμμετοχής στην αθλητική δραστηριότητα.

Οι σειρές των δρόμων ταχύτητας εναλλάσσονταν με αυτές των δρόμων αντοχής και οι αθλητές των ρίψεων (μπαλάκι) παρουσίασαν τον καλύτερο τους εαυτό για να αποζημιώσουν τους 700-800 θεατές που συγκεντρώθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου. Αξιοσημείωτο γεγονός του αγωνιστικού προγράμματος ήταν το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 8x50 μέτρων που διεξήχθη σε 2 σειρές με τη συμμετοχή παιδιών της Α και Β τάξης του Δημοτικού. Αξιομνημόνευτο γεγονός αποτέλεσε επίσης ο πρώτος συναγωνισμός των νηπίων σε επίσημης μορφής αγώνα (κανόνες συναγωνισμού, αγωνιστικό τερέν κοκ).

Οι αθλητές, σύμφωνα με το καθιερωμένο τελετουργικό της διοργάνωσης, συγκεντρώθηκαν στον κλειστό χώρο της βόρειας κερκίδας. Στη συνέχεια συντάχθηκαν στα κουλουάρ του σταδίου προκειμένου να λάβουν μέρος στην αθλητική παρέλαση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τη μουσική υπόκρουση του Γιώργου Λαμπρόπουλου (εθελοντική συμμετοχή στην εκδήλωση με την ιδιότητα του dj). Αποδεχόμενοι το θερμό χειροκρότημα των θεατών κατά τη διέλευση τους μπροστά από την νότια κερκίδα, κατευθύνθηκαν εντός του χλοοτάπητα, εισερχόμενοι κάτω από την αψίδα του Χορηγού του τμήματος «Cosmos». Οι συντονιστές του τομέα παρουσίασης της διοργάνωσης Πέτρος Παπαδόπουλος (έφορος στίβου και Μεγάλος Χορηγός του Τμήματος) και Μαρία Γρουσουζάκου (αθλήτρια/ μαθήτρια Β’ Γυμνασίου) καλωσόρισαν το ενθουσιώδη κοινό και τους ανυπόμονους (για αθλητική δράση) αθλητές, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των αγώνων. Με το εναρκτήριο μήνυμα δεκάδες πράσινα και άσπρα μπαλόνια (χρώματα του Μεσσηνιακού) αφέθηκαν στον αέρα από τους αθλητές των Ακαδημιών. Το πρόγραμμα των αγώνων περιείχε λειτουργικές διαδικασίες στο πλαίσιο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων: παρουσίαση αθλητών, ιδανική ροή προγράμματος, απονομές μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες, υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και άρτια συνεργασία ανάμεσα σε αγωνιζόμενους, διοργανωτές και αθλητές αγωνιστικών ομάδων που είχαν αναλάβει οργανωτικό ρόλο.

Με το πέρας του αγωνιστικού προγράμματος, πήρε θέση στον στίβο του θεάματος το ….κατάστημα των ειδικών events, Big Bang. Δεκάδες φαναράκια-αερόστατα απογειώθηκαν στον Μεσσηνιακό ουρανό χαρίζοντας στους παρευρισκομένους αλλά και στους ….κατοίκους των γειτονικών περιοχών ένα μοναδικό θέαμα. Παράλληλα με τα αερόστατα η χρήση των βεγγαλικών έκανε τη νύχτα μέρα. Εκτός των προαναφερθέντων, οι χορηγοί της εκδήλωσης (αντιπροσωπεία λιπαντικών Παπαδόπουλος, σούπερ μάρκετ Μουργής, ηχητικά συστήματα Οικονόμου) εμφανώς ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της διοργάνωσης και την αποτυπωμένη έκφραση χαράς στα πρόσωπα των νεαρών αθλητών, έδωσαν ραντεβού για την επερχόμενη ημερίδα στίβου του Νοεμβρίου.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε μια εντυπωσιακή αθλητική διοργάνωση. Η σκυτάλη των εκδηλώσεων θα παραδοθεί την επόμενη Κυριακή 28 Οκτωβρίου, ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο Elite, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα πιο αξιόλογη δραστηριότητα διαφορετικού ύφους και θεματολογίας (στην οποία είναι ΟΛΟΙ προσκεκλημένοι: αθλητές, γονείς, χορηγοί, εκπρόσωποι ΜΜΕ, φίλοι του αθλητισμού κοκ). Το στρατηγικό πλάνο δράσης του Τμήματος Στίβου για την περίοδο 2012-2013 περιλαμβάνει πρωτοποριακές ενέργειες, συνεργασίες, σχέσεις αλληλεπίδρασης διαφορετικών ομάδων και κυρίως όραμα και προοπτική για ένα ποιοτικό και ελπιδοφόρο αθλητικό/ ψυχαγωγικό/ επιμορφωτικό μέλλον για τη νεολαία της πόλης μας. Υπομονή, πλέον, για λίγες ημέρες ακόμα …

Σύνταξη/Επιμέλεια Κειμένου: Γιάννης Καλυβιώτης

Ο σχολιασμός έχει κλείσει. Εάν θέλετε να συζητησετε περαιτέρω περί αυτής της ανάρτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.