Μεγαλειώδης Εκδήλωση του Τμήματος Στίβου Παρουσίας 1000 Ατόμων

Tuesday, 30 Oct, 2012

1/1

«Μεγαλειώδης» και «άκρως εντυπωσιακή» είναι η καταλληλότερη ορολογία προκειμένου να χαρακτηριστεί η φαντασμαγορική εκδήλωση του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού που έλαβε χώρα την Κυριακή 28η Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Elite. Σε μια κατάμεστη αίθουσα με περισσότερους από 1000 προσκεκλημένους οι εκπρόσωποι της διοικητικής και προπονητικής ομάδας, Πέτρος Παπαδόπουλος και Γιάννης Καλυβιώτης, παρουσίασαν το Στρατηγικό Πλάνο Δράσης του Τμήματος σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Με κεντρικό σύνθημα «Μεσσηνιακός: Πρωτοπορία – Καινοτομία – Αθλητισμός» οι συντονιστές της βραδιάς απευθύνθηκαν σε αθλητές, γονείς, χορηγούς, συνεργάτες, εκπροσώπους των ΜΜΕ και κοινό. Στο πλαίσιο της πλούσιας θεματολογίας η ατζέντα της παρουσίασης περιλάμβανε 5 ενότητες: απολογισμό και δυναμική του Τμήματος, όραμα, προοπτική και μελλοντικές δράσεις, παρουσίαση χορηγικών συνεργασιών, επιβράβευση αγωνιστικών και προ αγωνιστικών ομάδων και παροχή αθλητικού υλικού στους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Στον πρόλογο της βραδιάς ο Ταμίας του συλλόγου Δημήτρης Πουλόπουλος απεύθυνε χαιρετισμό στο πολυάριθμο και εντυπωσιακό κοινό που κατέκλεισε και τον επάνω όροφο του Συνεδριακού Κέντρου. Στην συνέχεια, ο Γιάννης Καλυβιώτης έκανε λόγο αρχικά για την γιγάντωση του Τμήματος τόσο στο πλαίσιο των αριθμητικών δεδομένων όσο και σε αυτό των αγωνιστικών διακρίσεων. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της άθλησης και τα ευεργετικά της οφέλη, συσχετίζοντας και αλληλοσυνδέοντας την με τους επιμέρους και βασικούς στόχους που επιδιώκονται μέσω της λειτουργίας του συλλόγου. Η απόκτηση του εξειδικευμένου αθλητικού υλικού, πιστοποιημένου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) “Kids Athletics” παρουσιάστηκε στην ομάδα των αθλητών αποδεικνύοντας την ανταπόκριση του συλλόγου σε κάθε νέα ποιοτική καινοτομία. Η αριθμητική αύξηση των μελών της προπονητικής ομάδας ως άμεση αντίδραση στην αυξημένη ζήτηση της φετινής περιόδου (υπερδιπλάσιος αριθμός εγγραφών σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο) αναλύθηκε στο υπόλοιπο της παρουσίασης της πρώτης θεματικής ενότητας.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Πέτρος Παπαδόπουλος ανέλαβε να μεταδώσει το όραμα των ανθρώπων του Τμήματος στο εκλεκτό κοινό κάνοντας λόγο για προοπτική, πρωτοποριακή, και καινοτόμα δράση, διοχετεύοντας με τη σειρά του ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Γενικός Αρχηγός και Έφορος Στίβου του συλλόγου ανέλυσε τους στόχους και τις προτεραιότητες της διοικητικής ομάδας κάνοντας λόγο για εδραίωση του Τμήματος ανάμεσα στα κορυφαία της Ελλάδας, για ραγδαία εισροή νέων αθλητών στην οικογένεια του Μεσσηνιακού, για αναρίθμητες αγωνιστικές διακρίσεις που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της ποιοτικής και μεθοδικής δουλείας που πραγματοποιείται στα τμήματα υποδομής των Ακαδημιών, και για την μετάδοση αρχών, αξιών και αρετών στην νεολαία της πόλης ως συνέπεια της κοινωνικής προσφοράς του συλλόγου. Η ενότητα αυτή ολοκληρώθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού μετά την παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων που αναμένεται να υλοποιηθούν την τρέχουσα περίοδο. Με εξαίρεση τις αγωνιστικές ημερίδες που διενεργούνται σε μηνιαία βάση, την πραγματοποίηση μη αγωνιστικών εκδηλώσεων ποικίλης θεματολογίας και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους αθλητές, ο Πέτρος Παπαδόπουλος προανήγγειλε τη συνεργασία του Τμήματος με την εταιρία διοργάνωσης εκπαιδευτικών/ ψυχαγωγικών events Baladeur. Μέσω καινοτόμων δραστηριοτήτων που συνδυάζουν έντονα το μαθησιακό στοιχείο με την αναψυχή, οι αθλητές του Μεσσηνιακού θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στιγμές που θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό τους για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η σύναψη των χορηγικών συνεργασιών μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην επόμενη θεματική ενότητα. Περισσότερες από 20 συνεργάτιδες εταιρίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τμήματος προκειμένου να συμβάλλουν στην υποστήριξη των αθλητών και συνεπώς στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Οι Χορηγοί και Συνεργάτες τους Τμήματος παρουσιάστηκαν στους παρευρισκομένους απευθύνοντας θερμούς χαιρετισμούς. Επιπρόσθετα οι Χορηγοί τοποθέτησαν εκθεσιακά περίπτερα στο φουαγιέ του ξενοδοχείου παρέχοντας (εκτός της κύριας χορηγίας) πολυάριθμα δώρα στους αθλητές: ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΤΟΤΑL, ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANK, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WIND, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ELITE, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ COSMOS, ΚΑΝΑΛΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, HERBALIFE, ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ MORFOSIS, ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ FRED, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ COCO - MAT, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΟΥΡΓΗΣ, BMW SERVIN, ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΡΙΓΚΙΛΙΔΑΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΕ, LIFE 88 FM, ΕΜΦΑΣΙΣ FM, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ BIG BANG, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΨΗ, ΗΧΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και CRS ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.

Η διαδικασία των βραβεύσεων αποτέλεσε το επόμενο μέρος του τελετουργικού της εκδήλωσης. Μέρος της αγωνιστικής και της προ αγωνιστικής ομάδας, φέροντας τις αγωνιστικές εμφανίσεις της τρέχουσας περιόδου αποθεώθηκαν από τους παραβρισκόμενους υπό τη μουσική υπόκρουση "We are the champions" των Queen και το φαντασμαγορικό σόου του καταστήματος Big Bang μέσω χαρτοπόλεμου και πύρινων σιντριβανιών. Εκπρόσωποι της αγωνιστικής ομάδας ήταν η Δώρα Μπινίσκου (πρωταθλήτρια Ελλάδας και κληθείσα στην Εθνική Ομάδα Στίβου), οι υπόλοιπες αθλήτριες της πρωταθλήτριας ομάδας σκυταλοδρομίας 4x100 (Ζαχαρέα, Μακροπούλου, Κουρμπέτη), η αντίστοιχη πρωταθλήτρια ομάδα των ανδρών (Δραγκιώτης, Τσούσης, Νικολόπουλος, Πατρινιός) και πολλοί άλλοι αθλητές (Τριανταφυλλόπουλος, Χανδρινού, Β. Καλογεροπούλου κα) που συνέβαλλαν ώστε να ανακηρυχτεί ο Μεσσηνιακός σε κορυφαίο επαρχιακό σύλλογο της Ελλάδας στην κατηγορία των Παίδων – Κορασίδων. Ανάλογη τιμητική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε και για την πολυπληθή προ αγωνιστική ομάδα η οποία την περίοδο 2012-2013 θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε αξιολογημένες διοργανώσεις. Στο πλαίσιο των βραβεύσεων παρουσιάστηκαν και οι νέοι αθλητές του Τμήματος (ως μετεγγραφείς) Βασίλης Δασκαλάς, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Γιώργος Κανελλόπουλος και Παναγιώτης Καρμοίρης.

Με το πέρας του τελετουργικού, οι αθλητές έλαβαν το αθλητικό υλικό (αθλητική μπλούζα και προπονητικό σακίδιο) την ώρα που οι ενήλικες προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στα εκθεσιακά περίπτερα των χορηγών και στο χώρο μπουφέ του ξενοδοχείου.

Την ομάδα εργασίας για την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης καθ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας αποτέλεσαν οι:

Πέτρος Παπαδόπουλος

Ευαγγελία Ντόλου

Άρης Τριανταφυλλόπουλος

Δημήτρης Πουλόπουλος

Ελένη Χαντζή

Γιάννης Καλυβιώτης

Σύνταξη/Επιμέλεια Κειμένου: Γιάννης Καλυβιώτης

Ο σχολιασμός έχει κλείσει. Εάν θέλετε να συζητησετε περαιτέρω περί αυτής της ανάρτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.