Βραβεύσεις, Ολυμπιονίκες, ΕΘΝ.Ο.Α., Πληθώρα Κόσμου στην Εκδήλωση του Τμήματος Στίβου

Wednesday, 18 Dec, 2013

1/1

Δύσκολα μπορεί να αποτυπωθεί στο ρεπορτάζ, αυτό που πραγματικά συνέβη στην ετήσια εκδήλωση Βραβεύσεων – Απολογισμού – Προοπτικών του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού που πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Elite City Resort την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013. Επρόκειτο για μία πραγματική εορτή της οποίας η θεματολογία περιείχε τα πάντα: ενεργή συμμετοχή της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας μέσω της παρουσίασης εκπαιδευτικού βιβλίου, με την φυσική παρουσία της ηγεσίας της (πρόεδρος κύριος Ισίδωρος Κούβελος, διευθύντρια κυρία Ιλεάνα Κλοκώνη), βραβεύσεις αθλητών και προσωπικοτήτων, παρουσία Ολυμπιονικών και πρωταθλητών Ελλάδας, απολογισμό περασμένης χρονιάς, ανάδειξη χορηγικών συνεργασιών, παροχή αθλητικού υλικού σε όλους τους αθλητές του Τμήματος και πολλές καινοτόμες ιδέες και δράσεις. Οι 1000 προσκεκλημένοι οι οποίοι γέμισαν από άκρη σε άκρη το συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort πέρασαν ένα εξαιρετικά ευχάριστο και ενδιαφέρον 3ωρο, ο απόηχος του οποίου θα αργήσει πολύ να εξασθενήσει.

«Μαέστρος» της εκδήλωσης, ο εκλεκτός φίλος του Τμήματος δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης, ο οποίος σε ρόλο συντονιστή προσέδωσε αίγλη και προστιθέμενη αξία στην εκδήλωση με την εμπειρία, τις γνώσεις του και την άρτια διαχείριση του τελετουργικού των δραστηριοτήτων. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Παναγιώτης Νίκας, ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης κύριος Νικήτας Κάρτσωνας, οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής με ανώτατες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες Ειρήνη Αϊνδηλή, Άννα Πολλάτου και Χαρά Καρυάμη, η Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα, οι κορυφαίοι αθλητές του στίβου Λούης Τσάτουμας, Γιώργος Ίλτσιος, Μάκης Στεργιούλης, Αλέξανδρος Θεοφάνοφ και η προπονήτρια στίβου κυρία Σοφία Μπακατσάκη.

Χαιρετισμοί και έντονο συναισθηματικό στοιχείο

Η εκδήλωση είχε ως αφετηρία τους χαιρετισμούς από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και διευθυντή των «Παπαφλεσσείων» Δημήτρη Πουλόπουλο και τον δήμαρχο της πόλης κύριο Παναγιώτη Νίκα. Τους δύο άνδρες διαδέχτηκε μια ομάδα νεαρών αθλητών και αθλητριών του Τμήματος. Σε μια συναισθηματικά όμορφη σκηνή τα παιδιά κλήθηκαν να εκφραστούν με το ιδανικότερο τρόπο για τον Μεσσηνιακό, το σύλλογο της καρδιάς τους, απαγγέλλοντας σύντομο κείμενο που έγραψαν γι αυτόν, κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Οι 6 αθλητές (Μαρία Παναγιωτοπούλου, Αθανασία Αργυροπούλου, Γιώργος Κούσκουλας, Παναγιώτα Μπρούμα, Στασινός Νταβέας, Ευγενία Σκιαδά), ένας για κάθε τάξη από την Δ’ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Γυμνασίου, συναγωνίστηκαν με δεκάδες συναθλητές τους στη συγκεκριμένη θεματολογία. Η φιλόλογος που αξιολόγησε τα γραπτά των αθλητών με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να ξεχωρίσει τις αξιολογότερες, οι οποίες βραβεύτηκαν με δώρο-επιταγές από τα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου.

Παρουσίαση Τμήματος, απολογισμός και …Μεσσηνιακός του μέλλοντος

Ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Γιάννης Καλυβιώτης παρουσίασε μέσω διαφανειών την οντότητα και τη διαχρονική εξέλιξη του Τμήματος δίδοντας έμφαση στην οργάνωση, την συνεργασία και τη άρτια λειτουργία σε όλους τους τομείς που συντελείται στη συγκεκριμένη ομάδα του Μεσσηνιακού, που έχει ως συνέπεια την εκρηκτική αριθμητική αύξηση σε επίπεδο αθλητών. Ο έφορος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Πέτρος Παπαδόπουλος έκανε ένα εντυπωσιακό απολογισμό της περσινής περιόδου κάνοντας περιεκτική αναφορά στις αθλητικές διακρίσεις των αθλητών και του Τμήματος και στην πληθώρα των ποιοτικών και καινοτόμων εκδηλώσεων ποικίλης θεματολογίας. Στην συνέχεια, αφού πρωτίστως ανέφερε τις ήδη αρκετές εξεζητημένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα περίοδο, αναφέρθηκε στις, υπό σχεδιασμό, αντίστοιχες του 2014. Το αθλητικό καλοκαιρινό camp το επερχόμενο καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις του Elite City Resort, η διεύρυνση του 2ου Φεστιβάλ Αθλητισμού με συμμετοχή ακαδημιών από άλλους νομούς και η επιδίωξη για αγωνιστική δραστηριότητα του Τμήματος σε χώρα του εξωτερικού ήταν οι σπουδαιότερες από αυτές.

Υπό την Αιγίδα της ΕΘΝ.Ο.Α. με παρουσίαση βιβλίου

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΘΝ.Ο.Α. η παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου «Αξίες Ολυμπιακές. Από την Ολυμπία προς όλο τον κόσμο…Ένα μαγικό ταξίδι», το οποίο διανεμήθηκε δωρεάν σε όλους τους αθλητές του Μεσσηνιακού. Ο πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. κύριος Κούβελος απεύθυνε αρχικά χαιρετισμό και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις τις Ολυμπιακής Ακαδημίας και τις Ολυμπιακές άξιες που οφείλουμε να υιοθετήσουμε όλοι μας. Εντυπωσιακή ήταν και η συνολική παρουσία της συγγραφέα του βιβλίου Ιλεάνας Κλοκώνη η οποία καθήλωσε με τα λεγόμενα της μικρούς και μεγάλους. Οι προαναφερθείσες Ολυμπιονίκες ανάγνωσαν αποσπάσματα του βιβλίου, τις οποίες συνόδευσαν με ανάλογες απαγγελίες οι αθλητές του Μεσσηνιακού Γιάννης Μητρόπουλος, Μαρία Δήμητρα Χανδρινού και Ελισάβετ Τενέντε. Η θεματολογία της Ολυμπιακής Ακαδημίας ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό Ύμνο, αφού προηγουμένως, αθλητές του Τμήματος πρόσφεραν στα μέλη της ΕΘΝ.Ο.Α. δώρα με Καλαματιανά προϊόντα.

Παρουσίαση συνεργατών

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και εκπρόσωποι των συνεργατών του Τμήματος οι οποίοι ενισχυτικά συμβάλουν από την πλευρά τους στην γιγάντωση του σωματείου. Τον μεγάλο χορηγό, τα λιπαντικά TOTAL, εκπροσώπησαν ο κύριος Στέλιος Παπαφίλης και η κυρία Αθηνά Κακολύρη. Ο τοπικός αντιπρόσωπος της εταιρίας Πέτρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην διαχρονική προσφορά της TOTAL και στην συνέχεια αναφέρθηκε στους υπόλοιπους συνεργάτες: Elite City Resort, Toyota, WIND, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Ταξιδιωτικό Γραφείο Τριγκιλίδας, Σουπερ Μάρκετ Μουργής, καταστήματα Cosmos, Κατάστημα επίπλων Irven, κατάστημα Οπτικών Μπούνας, Cine Center, Κεντρο Ξένων Γλωσσών Kelly Makropoulou, Bing Bang, Παπαδάκος Σπύρος καθηγητής Φυσικός, Μεσόγειος TV, εφημερίδα Ελευθερία, ραδιοφωνικοί σταθμοί Life-Έμφασις, χυμοί Lux.

Βραβεύσεις και διακριθέντες

Κορύφωση της ημέρας αποτέλεσε η διεξαγωγή των βραβεύσεων. Ένας μεγάλος όγκος αθλητών των αγωνιστικών ομάδων τιμήθηκε για τις διακρίσεις της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (αξιολογημένοι αθλητές). Στο ίδιο πλαίσιο βραβεύτηκαν και οι Πανελληνιονίκες Γιώργος Κανελλόπουλος, Σταυρούλα Κουρμπέτη, Βασιλική Καλογεροπούλου, Δήμητρα Καλογεροπούλου και Θεοδώρα Μπινίσκου. Το κυρίως μέρος της ενότητας ολοκληρώθηκε με τις τιμητικές βραβεύσεις στον παλαιό αθλητή του Τμήματος Σωτήρη Παπαδέα, το διακεκριμένο ιατρό ορθοπεδικό κύριο Γιώργο Τσικούρη και τον κορυφαίο αθλητή του Μεσσηνιακού Λούη Τσάτουμα. Εν συνεχεία, οι αθλητές παρέλαβαν το αθλητικό υλικό τους και το βιβλίο της ΕΘΝ.Ο.Α. υπογεγραμμένο από τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές του στίβου.

Σε ένα κλίμα έντονης ικανοποίησης, διοργανωτές και προσκεκλημένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση του Τμήματος. Η δεξαμενή των καινοτόμων ιδεών δεν στερεύει ποτέ με συνέπεια το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης «ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΩΝ» να τείνει προς καθιέρωση ως μόνιμο και διαχρονικό.

Σχόλια

  • Σπηλιος Ζαχαροπουλος
  • 9 years, 5 months ago
  • Θερμα συγχαρητηρια σε Αθλητες-Αθλητριες,Προπονητες,Παραγοντες και Χορηγους του Ιστορικου Συλλογου,που ολοι οι Μεσσηνιοι εχουμε στην καρδια μας.

  • υμε κουκλυ
  • 9 years, 4 months ago
  • μπαβω σαι ωλους σας! ιπαιροχοι γειωρτυ κε μπαβω και στα παιζακηα!!! και στους αθλιταις

Ο σχολιασμός έχει κλείσει. Εάν θέλετε να συζητησετε περαιτέρω περί αυτής της ανάρτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.