1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού, Σάββατο 25 Μαΐου 2013, ώρα 18:30 στο Δημοτικό Στάδιο

Thursday, 23 May, 2013

1/1

Το 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού αποτελεί πλέον μια θεσμοθετημένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού τα οποία θα λάβουν μέρος σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων. Το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης η οποία είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Η θεματολογία της εκδήλωσης συνδυάζει την αθλητική προσπάθεια με την αναψυχή και την ψυχαγωγία. Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι η συμμετοχή και η δραστηριοποίηση των παιδιών στον τομέα της άθλησης.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχει σύσσωμη η Ακαδημία Στίβου του Μεσσηνιακού, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, η σχολή χορού Fame και πολλοί μαθητές από τα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες αθλητές θα συγκεντρωθούν στον κλειστό χώρο της βόρειας κερκίδας στις 18:30. Το τελετουργικό που ακολουθεί, στα πλαίσια μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, περιλαμβάνει παρέλαση και τελετή έναρξης.

Το αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης παίρνει πρώτο την σκυτάλη και περιλαμβάνει παράλληλη αγωνιστική δράση για όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες. Η παρουσίαση όλων των αθλητών και η απονομή μεταλλίων/ διπλωμάτων σε όλους αποτελούν μέρος της αγωνιστικής θεματολογίας.

Το αγωνιστικό πλαίσιο της εκδήλωσης το διαδέχεται μια χορευτική επίδειξη από την σχολή Fame και στο τελείωμα αυτής όλοι οι αθλητές θα κληθούν να συμμετέχουν στη zumba, ένα κινητικό μοντέλο που συνδυάζει χορό και γυμναστική.

Παράλληλα με το πάρτι που θα ακολουθήσει, ένα γιγάντιο αερόστατο, το οποίο αποτελεί την μεγάλη πρωτοτυπία του Φεστιβάλ, θα αιωρείται στον εναέριο χώρο του Δημοτικού Σταδίου μεταφέροντας παιδιά σε περιοδική βάση. Η βραδιά συνεχίζεται με φαντασμαγορικό σόου από το κατάστημα των ειδικών εφέ Big Bang, το οποίο έχει αναλάβει να μετατρέψει την νύχτα σε μέρα με την ποικιλία των προϊόντων του.

Μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των Χορηγών και των Συνεργατών οι οποίοι αποδεικνύουν έμπρακτα για πολλοστή φορά την υποστήριξη τους στην νέα γενιά και τον αθλητισμό (Λιπαντικά TOTAL, TOYOTA, WIND, COSMOS, ELITE CITY RESORT). Το Φεστιβάλ του Αθλητισμού θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση εκλεκτών δώρων τα οποία αποτελούν ευγενική προσφορά των παρακάτω συνεργατών: ELITE CITY RESORT (δείπνο), WIND (συσκευή κινητής τηλεφωνίας), COSMOS (μπάλες), BIG BANG (πακέτο δώρων), FAME (πακέτο μαθημάτων χορού), ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ «MORFOSIS» (πακέτο μαθημάτων) και ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ (δωροεπιταγές).

Ο σχολιασμός έχει κλείσει. Εάν θέλετε να συζητησετε περαιτέρω περί αυτής της ανάρτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.