1o Φεστιβάλ Αθλητισμού: Μια Φαντασμαγορική Εκδήλωση με Περισσότερες από 450 Συμμετοχές Παιδιών

Monday, 27 May, 2013

1/2

Το 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού πέρασε στην ιστορία, θα παραμείνει όμως ως σημείο αναφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα, στις συζητήσεις όλων αυτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Το μεγαλύτερο event, αυτής της θεματολογίας, που διοργάνωσε το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, αξιολογήθηκε ως εξαιρετικά επιτυχημένο το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες. Περισσότερα από 450 παιδιά συναγωνίστηκαν μεταξύ τους σε μια ποικιλία αγωνισμάτων που συμπεριέλαβαν στο αγωνιστικό πρόγραμμα οι διοργανωτές του Φεστιβάλ. Η διοργάνωση πλαισιώθηκε από πληθώρα θεαματικών δραστηριοτήτων που προσέφεραν γενναιόδωρα οι συνεργάτες του Τμήματος Στίβου. Εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση των χορηγών οι οποίοι έκαναν ουσιαστικά το δικό τους test event ενόψει της επερχόμενης διοργάνωσης των «Παπαφλεσσείων». Στις κερκίδες οι περιχαρείς γονείς παρακολουθούσαν τα παιδιά τους να δίνουν το δικό τους αγώνα στα αγωνίσματα που είχαν επιλέξει, αλλά και να διασκεδάζουν στο υπόλοιπο της βραδιάς αποκομίζοντας εκπληκτικές εμπειρίες.

Το τελετουργικό της τελετής έναρξης και του αγωνιστικού προγράμματος δεν παρέκλινε λεπτό από τον αρχικό σχεδιασμό και αυτός ήταν ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Κατά την διάρκεια της παρέλασης αναδείχτηκε ο εντυπωσιακός όγκος των συμμετεχόντων. Εκατοντάδες παιδιά παρατεταγμένα σε ομάδες ανά τάξη κοντοστάθηκαν μπροστά από την κερκίδα των θεατών αφήνοντας στον αέρα λευκά μπαλόνια του Μεσσηνιακού, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκίνησε δυναμικά καθώς η πλειοψηφία των αθλητών συναγωνίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα. Τα αγωνίσματα των δρόμων εναλλάσσονταν το ένα μετά το άλλο, τα σκάμματα του μήκους δε σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται ούτε δευτερόλεπτο, ενώ στην δυτική πλευρά του σταδίου διεξάγονταν ταυτόχρονα τα αγωνίσματα των ρίψεων: μπαλάκι και σφυροβολία. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα αγωνίσματα των δρόμων 600 μέτρων. Στα πρότυπα των μεγάλων διοργανώσεων όλοι οι αθλητές παρουσιάστηκαν ονομαστικά από τον συντονιστή της εκδήλωσης Πέτρο Παπαδόπουλο και στη συνέχεια παρέλαβαν τα μετάλλια και τα διπλώματα συμμετοχής τους.

Το Fame Dance Academy παρέλαβε την σκυτάλη της θεματολογίας εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα της βραδιάς με χορευτικό σόου και χορογραφίες. Η ομάδα της σχολής παρουσιάστηκε με τις μαζορέτες της στο φυσικό τους χώρο προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα που χειροκροτήθηκε από θεατές και παιδιά. Στη συνέχεια οι συντελεστές της σχολής παρέσυραν τα παιδιά σε έντονους χορευτικούς ρυθμούς που διήρκεσαν μέχρι το πέρας του Φεστιβάλ.

Η στιγμή που όλοι περίμεναν, η απογείωση του γιγαντιαίου αερόστατου επιτέλους έφτασε. Η υπόσχεση που δόθηκε το περασμένο φθινόπωρο από τον έφορο Στίβου Πέτρο Παπαδόπουλο υλοποιήθηκε λίγους μήνες μετά. Το τεράστιο αερόστατο της εταιρίας Baladeur στάθηκε όρθιο και 100 παιδιά της Ακαδημίας Στίβου είχαν την ευκαιρία για μια μαγευτική βόλτα στον εναέριο χώρο του Δημοτικού Σταδίου. Τα χαρωπά τους πρόσωπα, οι φωνές χαράς και ο ενθουσιασμός τους από την σπάνια αυτή εμπειρία έμεινε στην μνήμη όλων. Το διαδικαστικό επιβίβαση, απογείωση και προσγείωση συνεχίστηκε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να έρθει και η σειρά των χορηγών, οι οποίοι συντέλεσαν με τον δικό τους τρόπο, στην υλοποίηση της καινοτόμου αυτής δράσης.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την ρίψη πυροτεχνημάτων από τον συνεργάτη του Τμήματος κατάστημα BIG BANG και με την κλήρωση δώρων. Οι εταιρίες που στήριξαν το Φεστιβάλ Αθλητισμού, είτε με την ιδιότητα του χορηγού είτε με αυτήν του συνεργάτη ήταν: Λιπαντικά TOTAL, TOYOTA, ELITE CITY RESORT, COSMOS, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Κέντρο Εκμάθησης Υπολογιστών MORFOSIS.

Σύνταξη/Επιμέλεια Κειμένου: Γιάννης Καλυβιώτης

Σχόλια

    • πετρος
    • 10 years ago
    • μια αξεχαστη βραδυα με αγωνες, χορο, βεγγαλικα, μπαλονια και φωσφορουχα εφφε, και φυσικα ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ!! 25-5-13 σταδιο Καλαματας. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ

Ο σχολιασμός έχει κλείσει. Εάν θέλετε να συζητησετε περαιτέρω περί αυτής της ανάρτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.