"Παπαφλέσσεια" 2013: η Ατζέντα των Τριήμερων Εκδηλώσεων

Thursday, 30 May, 2013

1/1

Τα «Παπαφλέσσεια» μεταβάλλονται, εξελίσσονται, γιγαντώνονται. Ο σχεδιασμός της Οργανωτικής Επιτροπής για την τρέχουσα περίοδο προβλέπει διεύρυνση και εμπλουτισμό των περιεχομένων της διοργάνωσης μετατρέποντας ουσιαστικά την τρίωρη αθλητική δράση των προηγούμενων ετών σε ένα τριήμερο δραστηριοτήτων ποικίλης θεματολογίας. Η αφετηρία των εκδηλώσεων ορίζεται την Παρασκευή 31 Μαΐου και η ολοκλήρωση αυτών πραγματοποιείται την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.

Σε επίπεδο διοικητικού σχεδιασμού η διοργάνωση χαρακτηρίζεται από την επίτευξη σημαντικών στρατηγικών συνεργασιών οι οποίες έχουν ως συνέπεια την εκτόξευση των «Παπαφλεσσείων» σε επίπεδο λειτουργικών διαδικασιών και καινοτόμων δράσεων. Οι εξαιρετικοί συνεργάτες με το κύρος, την αξιοπιστία, την τεχνογνωσία και την αξιόλογη διαδρομή στους τομείς δραστηριοποίησης τους, προσδίδουν αίγλη και προστιθέμενη αξία στην διοργάνωση και συνεπώς συμβάλλουν αποφασιστικά με τον τρόπο και το βαθμό εμπλοκής τους, στην επιτυχή διεξαγωγή των τριήμερων εκδηλώσεων. Οι συνεργάτες της Διεθνούς Συνάντησης Στίβου «Παπαφλέσσεια» συνοψίζονται παρακάτω:

Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ο οποίος μέσω της πολύχρονης αθλητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής του δραστηριοποίησης συμβάλει στην εξάπλωση των Αξιών και Ιδεωδών του αθλητικού Ολυμπιακού Κινήματος, προτρέπει τη νεολαία σε συνεχή ενασχόληση με τον αθλητισμό και συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις που σχετίζονται με τις έννοιες του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή η οποία ως φορέας ανάπτυξης και διάδοσης του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα, παροτρύνει τα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό, να αναπτύξουν τις αθλητικές τους ικανότητες μέσω της προπονητικής διαδικασίας και συνεπώς να διακριθούν και να εμπνεύσουν με τον αγώνα και την αποτελεσματικότητα τους.

Elite City Resort, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά το «στρατηγείο» της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης. Το εξαιρετικά ποιοτικό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, οι εξεζητημένες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, και η αρτιότητα των εγκαταστάσεων καθιστούν το Elite City Resort ως τον ιδανικό προορισμό για κάθε ομάδα καταναλωτών. Ειδική αναφορά οφείλεται να γίνει στην ιδιοκτησία και τη διοικητική ομάδα της ξενοδοχειακής μονάδας, που για πολλοστή φορά αποδεικνύουν έμπρακτα, με το όραμα και τις ενέργειες τους, τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Στην φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν ορισμένοι από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές όπως ο Λούης Τσάτουμας, ο Γιώργος Τσάκωνας, ο Σπύρος Λεμπέσης και η Αθανασία Πέρρα. Παράλληλα, το αγωνιστικό πρόγραμμα περιέχει το αγώνισμα των 100 μέτρων ανδρών με κινητική αναπηρία (αγωνιστική κατηγορία Τ36-38). Ανάλογες συμμετοχές θα υπάρξουν και στο άλμα σε μήκος ανδρών (αγωνιστική κατηγορία F46). Στο πλαίσιο των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τιμητική τελετή με απονομή πλακέτας στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και στον αξιόλογο Καλαματιανό αθλητή του αγωνίσματος τένις με αμαξίδιο, Γιώργο Λαζαρίδη.

Για ακόμα μια φορά οι αθλητές του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού θα συμμετέχουν αγωνιστικά και οργανωτικά στα «Παπαφλέσσεια». Τα παιδιά της Ακαδημίας θα μετέχουν σε αγώνες σκυταλοδρομίας και δρόμους 600 μέτρων. Ορισμένοι αθλητές των αγωνιστικών ομάδων θα μετέχουν στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα, ενώ άλλοι σε εμβόλιμα αγωνίσματα.

Στο πλευρό των διοργανωτών (Μεσσηνιακός Γ.Σ., ΣΕΓΑΣ, Δήμος Καλαμάτας, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας) βρίσκονται εταιρίες και φορείς με ισχυρά brand names στο χώρο δραστηριοποίησης τους. Ο ΟΠΑΠ, η εταιρία Λιπαντικών TOTAL, η AEGEAN, η WIND, η ΤΟΥΟΤΑ και το κατάστημα FINE GEMS προσδίδουν νέα δυναμική στην διοργάνωση των «Παπαφλεσσείων».

Επιγραμματικά η θεματολογία των 3ήμερων εκδηλώσεων αναγράφεται παρακάτω:

Παρασκευή 31 Μαΐου:

Συνέντευξη τύπου διοργάνωσης, Elite City Resort, ώρα 13:00.

Προβολή διοργάνωσης μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων στίβου στην κεντρική πλατεία της πόλης από την Ακαδημία Στίβου του Μεσσηνιακού, ώρα 19:00.

Σάββατο 1 Ιουνίου:

Ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό, Elite City Resort, ώρα 11:00. Συν διοργανωτές: Μεσσηνιακός, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Elite City Resort.

Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια», Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, ώρα 18:00.

Κυριακή 2 Ιουνίου:

Επίσκεψη Τμήματος Στίβου Μεσσηνιακού στην Έκθεση «Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων» στο Elite City Resort, ώρα 12:00.

Ο σχολιασμός έχει κλείσει. Εάν θέλετε να συζητησετε περαιτέρω περί αυτής της ανάρτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.